Dedek Mraz in še marsikaj

Velenje – Festival Velenje je za najbolj čarobni mesec v letu pripravil številne dogodke in aktivnosti, tako na prostem kot tudi v dvoranah. Včeraj je na veliko veselje mladih in po srcu mladih v Velenje prispel čarobni mož dedek Mraz. Dogodek je bil v Rdeči dvorani, pripravili pa so ga skupaj z MZPM Velenje, Rdečo dvorano Velenje in velenjskim mladinskim centrom.

Dom kulture vabi na praznične predstave

V veliki dvorani Doma kulture Velenje bodo jutri, 11. decembra, obiskovalci lahko prisluhnili projektu Noktruno žlahtnih duš v izvedbi Vite Mavrič, 15. decembra bo zabaven večer s komedijo Erotika po Emeršičevo, 17. decembra bo v Glasbeni šoli koncert Komornega godalnega orkestra Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, 29. bo na velikem odru doma kulture praznična družinska predstava Kozlovska sodba v Višnji Gori, zadnji dan koledarskega leta 2021 pa bo na programu silvestrska gledališka predstava Butalci. Čarobne sobotnice so namenjene mlajšim obiskovalcem. Jutri si bodo lahko ogledali predstavo Pod prazničnim klobukom, naslednjo soboto pa Škratovo ime.

Bela dežela in Praznični gozdiček

Na ploščadi pred Domom kulture Velenje živi prostorska okrasitev Praznični gozdiček iz 30 recikliranih paletnih smrečic, ki nosijo besede prijaznosti in dobrote, v gozdičku pa je tudi nabiralnik za zbiranje prazničnih želja, namenjenih dedku Mrazu. Na travniku ob Domu kulture Velenje b v večernih urah žari prostorska postavitev Bela dežela, kjer lahko srečamo tudi jelene in polarne medvede. Tu je priložnost za prav prijazen zimski fotografski portret. Najmlajši se lahko v družbi staršev odpravijo na pot iskanja sedmih pravljičnih škratov po središču mesta in iščejo praznične želje, ki bodo srčna popotnica v novo leto. Pohodniki in sprehajalci pa lahko na desetih lokacijah po okoliških vrhovih, jezerih in parkih srečajo Voščila na poti v obliki lesenih smrečic, na katerih so tudi povezave do prazničnih napevov.