December naj zaznamujeta tudi trajnost in souporaba

Jutri, v sredo, 6. decembra, med 11. in 18., vabljeni v trajnostne kotičke v preddverje SAŠA inkubatorja na dogodek VELEzmanjšarija, kjer bodo predstavili možnosti za osvežitev predmetov, stvari, ki so lahko z manjšimi dopolnitvami ponovno zelo uporabne za druge, bolj aktualne namene. Ob 13. uri bo trajnostna modna revija z dijaki Šolskega centra Velenje in okrogla miza na temo trajnostne in odgovorne potrošnje v Velenju.

V sklopu dogodka predstavljena izdelava novega izdelka iz odpadnih vrečk kot primer t. i. upcyclinga. Pripravili bodo tudi izmenjevalnico otroških igrač in oblačil. V šiviljskem kotičku se boste lahko naučili, kako doma opraviti manjše šiviljske popravke in kako oblačila inovativno nadgraditi z modnimi detajli. Strokovnjaki bodo opravljali tudi diagnostiko in manjša popravila elektronske opreme. Center ponovne uporabe Velenje bo pripravil svojo ponudbo izdelkov, na ogled bo tudi razstavni kotiček ŠIK Butik in kotiček ZEOS, kjer si boste lahko ogledali video filmčke »Itak, da se da«. Dijaki ŠCV bodo pripravili delavnico izdelave škatlice za svinčnike ter izmenjevalnico oblačil. Če bo kdo želel, bo lahko za prostovoljni prispevek tudi kupil kakšno darilce. Pripravili bodo tudi razstavo trajnostnih izdelkov z izvirnimi idejami za personalizirano decembrsko obdarovanje.

VELEzmanjšarija je namenjena vsem občanom, ki cenijo izdelke iz ponovne uporabe, iz recikliranih materialov, in vsem, ki živijo trajnostno in odgovorno, s čim manjšo količino odpadkov in pridihom zelene inovativnosti.