Dan odvetniške pravne pomoči pro bono

Kot vsako leto bo Odvetniška zbornica Slovenije z akcijo Dan odvetniške pravne pomoči PRO BONO proslavila svoj praznik, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica. Letos bo ta dan organiziran že enajstič!

Odvetniki bodo tako v ponedeljek, 20. decembra, brezplačno svetovali v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonferenčne povezave.

Dan brezplačne odvetniške pravne pomoči je primarno namenjen posameznikom, ki si zaradi svojega finančnega stanja ne morejo privoščiti ali si ne upajo zaprositi za pravno pomoč. V letošnji akciji bo sodelovalo več kot tristo odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Kako bo potekalo brezplačno pravno svetovanje

Odvetniki bodo nudili brezplačno pravno pomoč v odvetniških pisarnah, po telefonu, preko elektronske pošte ali preko videokonference. Zaradi organiziranosti odvetniških pisarn je zaželeno, da stranke kontaktirajo z izbranim odvetnikom/odvetnico in se najavijo. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike g. Borut Pahor.

Več informacij o sodelujočih odvetnikih, lokacijah in načinu izvedbe je objavljenih na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije www.odv-zb.si.