Dan odprtih vrat društva Hospic

Velenje – V soboto, 9. oktobra, bodo člani društev Hospic v okviru Svetovnega dneva hospic in paliativne oskrbe, opozarjali na pravičnost pri dostopu do paliativne oskrbe. Z obeleženjem svetovnega dne želimo prispevati k ozaveščanju javnosti o pomenu pravičnosti pri dostopu do paliativne oskrbe, ne glede na kraj prebivališča, starost ali socialni status oseb, ki storitve paliativne oskrbe potrebujejo.

Zakaj pravičnost pri dostopu do paliativne oskrbe? 88 % potreb po paliativni oskrbi na svetovni ravni ni zadovoljenih, kar pomeni, da je več milijonov odraslih in otrok na neki način spregledanih. Tako otroci kot odrasli, ki potrebujejo paliativno oskrbo po svetu, trpijo, ker nimajo možnosti dostopa do paliativne oskrbe, navkljub temu, da je paliativna oskrba ključna za lajšanje bolečine in trpljenja.

V ta namen bo tudi Slovensko društvo Hospic organiziralo več različnih dogodkov, s katerimi želi opozoriti na problematiko. Eden izmed njih je tudi Dan odprtih vrat, ki ga organizira Območni odbor Velenje, potekal pa bo jutri, v petek, 8. oktobra, na sedežu Območnega odbora Velenje.