Črno-rumeni v goste po točke

Foto: Jurij Vodušek

Uvod v novo sezono bo odmeven, saj bodo že v prvem krogu številne zahtevne tekme. Vsi klubi pa si po dveh kaotičnih sezonah zaradi pandemije novega koronavirusa -želijo, da bi nova sezona minila brez večjih pretresov. Na Dolenjskem se bodo v petek udarili prvaki iz Velenja in drugouvrščeni Trebanjci, drugi pari uvodnega kroga so: Jeruzalem Ormož – Urbanscape Loka, LL Grosist Slovan – Koper, Riko Ribnica – Herz Šmartno, Ljubljana – Sviš Ivančna Gorica, Slovenj Gradec 2011 – Dobova in Celje Pivovarna Laško – Maribor Branik.

V elitni rokometni ligi NLB se verjetno obeta ogorčen boj za prvaka vsaj med Velenjčani, Trebanjci in Celjani. Tekmovalni sistem v primerjavi z minulo sezono ostaja nespremenjen. V ligi NLB bo nastopilo 14 ekip: Po koncu rednega dela bosta izpadli dve zadnjeuvrščeni ekipi, mesto med elito pa si bosta izborili dve najboljši ekipi iz 1. B SRL.

Zasedba iz Šaleške doline, ki bo v tej sezoni nastopala tudi v skupinskem delu evropske lige, je pred začetkom sezone previdna v napovedih. “Naša ekipa je še vedno mlada in neizkušena. Če ne bi bilo izkušenega Davida Miklavčiča, potem bi bila v povprečju stara okoli dvajset let. V tej sezoni gremo tekmo po tekmo,” pravi primorski strokovnjak na klopi Velenjčanov Zoran Jovičić.

Drugi sicer niso tako previdni. Celjani so že odločno in jasno izrazili svojo željo po vrnitvi na sam vrh slovenskega rokometa. “Naša želja in cilj je, da v Celje vrnemo naslov državnega prvaka in naredili bomo vse, da izpolnimo ta cilj,” je odločno dejal nekdanji krožni igralec, zdaj pa trener 24-kratnih državnih prvakov iz Celja Alem Toskić.

Velenjčani bodo v Trebnjem gostovali jutri ob 18. uri.