Člani DeSUS iz Velenja in Šoštanja prestopili v SAB

OE Velenje (Foto: sab.si)

Velenje, Šoštanj – Stranki SAB se je pridružilo 250 novih članov, od tega največ članov DeSUS iz odborov Velenje, Šoštanj, Kočevje, Brezovica in Logatec, je včeraj povedala predsednica SAB Alenka Bratušek. Kot je dejala, je to priznanje za stranko, da dela dobro. Novi člani pa so kot enega od razlogov za prestop navedli posluh za problematike upokojencev.

Socialno-liberalni program so sicer kot enega od glavnih razlogov za prehod navedli tudi predstavniki mestnih odborov, izpostavili pa so tudi skrb in zastopanje pravic starejših, invalidov in drugih ranljivih skupin. “Stranka v parlamentu odkrito in dosledno zasleduje cilje upokojencev. Kljub temu da ima obsežen program, je zastopanje interesov upokojencev, invalidov in ostalih ranljivih skupin tudi njihova prioriteta. Pripravljeni so poslušati in sodelovati, v preteklosti pa je predsednica pokazala svoje kvalitete in sposobnosti pri vodenju vlade v izjemno težkih časih za Slovenijo,” je izpostavila predsednica mestnega odbora SAB Velenje Darinka Mravljak.

Ob tem je Mravljakova še izpostavila, da je razlog za prestop tudi ta, da stranka DeSUS “že dolgo ni več predstavnica upokojencev in ne zastopa njihovih interesov”. “V zadnjih dveh letih smo bili priča propadu stranke in to na vseh nivojih. V tem obdobju so se zamenjali štirje predsedniki in vršilci dolžnosti,” je še dodala Mravljakova. Največja napaka vodstva DeSUS pa je bila po njeni oceni ta, da se niso posvečali članstvu, terenu, odborom in ljudem.