Cigler Kralj o prostorski širitvi VDC

Mozirje, Velenje – Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj je med obiskom vlade v savinjski regiji obiskal mozirsko enoto Varstveno-delovnega centra Velenje. Z vodstvom centra se je minister pogovarjal o razvoju in prostorski širitvi centra v Mozirju in Velenju.

Kot je za STA povedala direktorica Varstveno-delovnega centra (VDC) Velenje Darja Fišer, bo v naslednjem tednu po zagotovilih ministra objavljen razpis za izgradnjo druge bivalne enote centra v Velenju. Pristojno ministrstvo je namreč julija letos izdalo sklep o potrditvi noveliranega investicijskega programa za izgradnjo velenjske bivalne enote. Ocenjena vrednost znaša 1,3 milijona evrov, prispevek velenjske občine pa bo 170.087 evrov.

Prva bivalna enota je bila odprta oktobra lani v Mozirju. V tej enoti imajo v institucionalnem varstvu 19 uporabnikov. V Mozirju pa si želijo zgraditi še eno nadstropje, je še dejala Fišerjeva.

S Ciglerjem Kraljem so se pogovarjali tudi o kadrovskih zadevah na vseh organizacijskih enotah VDC Velenje, saj so zelo pod kadrovskimi normativi.