Četrtfinale na dosegu roke

Foto: RK Gorenje

Rokometaši Gorenja Velenja bodo danes na domačih tleh odigrali še drugo tekmo osmine finala pokala Evrope. V obračun se podajajo s prednostjo nekaj zadetkov, na Cipru so si proti moštvu Sabbianco Anorthosis Famagusta namreč priborili zmago z 31 : 26.

Da se v drugo tekmo podajajo z vso resnostjo in brez podcenjevanja nasprotnika, so v velenjski ekipi poudarili na torkovi novinarski konferenci pred povratnim obračunom.

»Na Cipru smo slabše začeli in če bomo popravili ta začetek in našo realizacijo, ki v prvem delu ni bila dobra, ne bi smeli imeti težav z nasprotniki, sploh, če bomo igrali kot v drugem polčasu, s čvrsto obrambo in hitro tranzicijo,« je dejal Enej Slatinek Jovičič.

»Sigurno pa pričakujemo zahtevno tekmo in moramo vanjo vstopiti brez podcenjevanja in odigrati maksimalno,« je povedal Timotej Grmšek. Tudi strateg velenjskih rokometašev, Zoran Jovičić, je zatrdil, da tekmecev ne bodo podcenjevali, ob tem pa dodal, da se na srečanje pripravljajo »100-odstotno, kot da gre za prvo tekmo.«

Z uvrstitvijo v četrtfinale bodo izbranci Zorana Jovičića korak bližje ponovitvi uspeha iz sezone 2020/2021, ko so se v tretjem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju uvrstili med štiri najboljše ekipe, v polfinalu pa jim je nadaljnjo evropsko pot prekrižalo grško moštvo AEK.

Obračun v Rdeči dvorani se bo danes, 18. februarja, začel ob 18. uri.