Česar vi ne potrebujete, morda želi kdo drug

Tatjana Hojnik je promotorka Centra ponovne uporabe, ozavešča ljudi o ponovni uporabi, krožnem gospodarstvu in tem, da bi ljudje čim manj stvari zavrgli in jim dali novo priložnost.

V desetih letih so ljudje postali vedno bolj ozaveščeni o ponovni uporabi predmetov. Stranke prihajajo tudi iz Koroške, Zgornje Savinjske doline, pa tudi iz kakšnega drugega slovenskega kraja. Ponosni smo, da imamo več kot 13.000 sledilcev na facebook strani, kar kaže, da našo ponudbo ljudje spremljajo. V centru zbirajo najrazličnejše predmete, ki morajo biti še uporabni, razen oblačil in obutve, čeprav »smo se odločili, da zdaj sprejemamo tudi jeans in usnje. Videli bomo, kako se bodo ta oblačila obnesla; prodali smo že nekaj kavbojk,« pove Tatjana Hojnik.

Knjigo je greh vreči v smeti

Knjige, posoda, igrače, okrasni predmeti, gospodinjski aparati, večji ali manjši kosi pohištva – vse je dobrodošlo. Največ pa ljudje prinesejo drobnih stvari, kozarcev, skodelic, igrač, posode, knjig. »Veseli nas, da imamo toliko knjig, kajti menim, da je greh vreči knjigo v smeti. Prav je, da najde prostor pri nas, z veseljem jo bo bral kdo drug,« pove Tatjana, o tem, kaj ljudje pridejo iskat v trgovino, pa z nasmehom pove zanimivost, da skoraj vsakdo, ki nekaj prinese v trgovino, nekaj iz nje tudi odnese.