Česa si želijo Šoštanjčani?

Potekali sta že dve delavnici za izdelavo dolgoročne strategije Občine Šoštanj, namenjeni predstavnikom vabljenih interesnih skupin. Še ena takšna bo prihodnji ponedeljek, 29. maja, v Gasilskem domu Šoštanj, in bo namenjena vsem prebivalcem šoštanjske občine.

Obisk je bil dober, pove direktor občinske uprave Drago Koren: »O zaključkih delavnice ne moremo govoriti. Zastavljena je tako, da pripravljavec skozi vprašalnik vodi udeležence, ki aktivno sodelujejo, pišejo ideje in misli na pripravljena področja. Ponedeljkova delavnica je bila namenjena nadpovprečno angažiranim občanom, občinskim svetnikom, svetnikom krajevnih skupnosti, direktorjem družb, društvom in predsednikom.«
Udeleženci so bili presenečeni nad načinom, na katerega je potekala delavnica, vtis je bil pozitiven. »Želimo pridobiti ideje na prvo žogo, izvedeti, česa si občani želijo. Pripravljen imamo nabor 30 kazalnikov (število nočitev, postelj, registriranih kmetij z dopolnilno delavnostjo, cestne površine, kolesarske steze). Skušamo priti do najbolj realnih in objektivnih slik stanja občine in odgovorov, kam jo pripeljati v prihodnje.« Občina Šoštanj si zelo želi postati občina po meri ljudi, občina, v kateri bi občani radi živeli in privabili še kakšnega prebivalca.