Celjani za dlako odnesli celo kožo

Velenje – Rokometaši Gorenja so bili danes sicer nadvse motivirani, saj  so v obračun s Celjani v domači Rdeči dvorani krenili s petega mesta in zelo potrebovali točke, če želijo ubraniti naslov državnih prvakov. Kljub temu so doma izgubili s Celjem Pivovarno Laško z 29:30 (16:16).

Derbi najbolj uspešnih rokometnih kolektivov v državi je bil napet od začetka. Vendar se je domačim uspelo odlepiti od gostov v 26. minuti, ko je Domen Tajnik zadel za 16:13. Toda do konca polčasa so Celjani dosegli tri zaporedne gole za 16:16 po 30 minutah.

V drugem polčasu so Velenjčani še naprej vodili, a so Celjani po zadetku Matica Suholežnika povedli z 20:19, prvič po 20. minuti. Malo kasneje so razliko povečali na tri gole (26:23). Ose so nato izid izenačile na 26:26, devet sekund do izteka 60 minut pa je bilo 29:29. Zdelo se je, da bo prišlo do delitve točk, a so Celjani po minuti odmora dobro izpeljali napad, potem pa je Aleks Kavčič grobo ustavil Marguča na krilu. Celjani so imeli na voljo sedemmetrovko, uspešno pa jo je izvedel David Razgor za pomembno zmago Celja.

Celjani so tako na vrhu Trimu iz Trebnjega ušli za tri točke, Velenjčani pa na petem mestu za večnimi tekmeci zaostajajo že za velikih osem točk.

Pri domačih sta po šest golov dosegla Aleks Kavčič in Tilen Sokolič. Pri gostih sta se z osmimi oz. sedmimi zadetki najbolj izkazala Aleks Vlah in Gal Marguč.

Rokometaši Velenja bodo v naslednjem krogu v soboto gostovali pri Ljubljani.