Bumfest upravičil pričakovanja

Žalec, od 22. do 24. januarja – Jubilejni, 10. BUMfest, edini festival tolkalnih skupin v Sloveniji, je znova upravičil visoka pričakovanja, saj so gledalci vse tri festivalske dni napolnili dvorano II. slovenskega tabora v Žalcu in uživali v zvokih glasbe tolkal iz 10 različnih držav. Skupaj z matinejo za otroke si ga je ogledalo blizu 1600 ljudi.

V prvem in druge dnevu festivala je bil oder namenjen skupinam in posameznikom iz Italije, Avstrije, Belgije, Danske in Nemčije. Vsak dan je bil nekaj posebnega. Otvoritvenega koncerta se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je bil častni pokrovitelj festivala.

Zaključek je bil »pompozen«, saj se so ob aktualni tematiki predstavili štirje begunci, ki zdaj živijo v Evropi od glasbe, gledalci pa skozi njihove posnete zgodbe na velikem platnu uživali v glasbi z njihovih področij. V projektu Faces and Places so se zadnji večer glasbeniki selili iz Venezuele in Kube v Burkina Faso, nato v Sirijo in se na koncu z vsemi gledalci v dvorani, ki so zaplesali na salso, še enkrat vrnili na Kubo.