Brezplačna spletna izobraževalna aplikacija

Velenje – Mladi v sodobnem svetu potrebujejo več znanj, ki jim bodo v pomoč pri razvijanju njihove finančne neodvisnosti in varnosti. Prav tako potrebujejo znanje, ki jih bo oblikovalo v kritične in informirane uporabnike bančnih storitev.
Inštitut Integra razvija v projektu eFINLIT skupaj s še 6 evropskimi partnerji modularno spletno učenje, ki bo z januarjem 2017 dostopno tudi v obliki aplikacije na pametnih mobilnih telefonih. Gradivo je prvenstveno namenjeno mladim z manj priložnostmi na trgu dela, lahko pa ga uporabljajo tako osebni bančni svetovalci za bolj nazoren prikaz postopkov in storitev komitentom kot učitelji v srednjih in visokih šolah, ki si želijo obstoječe vsebine nadgraditi ali v svoje poučevanje vpeljati tudi finančne vsebine. Primerno je tudi za mlade pare in mlade družine, ki se prvič v življenju srečajo s potrebo po najemu kredita in varčevanju ali pa si preprosto želijo s svojimi osebnimi financami bolje upravljati.

Učna orodja in materiali so na voljo na spletnem naslovu: https://efinlit.eu/index.php/sl

Potrebna je predhodna registracija, po njej pa lahko uporabnik brezplačno dostopa do vseh aplikacij učne platforme. Forumska klepetalnica je namenjena mreženju uporabnikov, izmenjavah informacij o pogojih najemov kreditov v posameznih državah, odprtju računov, stanovanjskih kreditih kot življenju v posamezni državi. E-učilnica ponudi uporabne povezave, kjer se lahko uporabniki seznanijo z dobrimi finančnimi praksami, izobraževanji, orodjii, ki že obstajajo v partnerskih državah. V novicah lahko spremljajo, kje vse se projekt odvija, na katerih mednarodnih dogodkih je bil predstavljen in kakšne možnosti ponuja za udeležence. V e-izobraževanju pa lahko dostopajo do 32 modulov s področja Digitalnih finančnih storitev, Uporabne matematike, Varčevanja, Ustvarjanja prihrankov, Posojil, Osebnih prepričanj v povezavi z denarjem, Zadolževanja, Podjetništva in Pravic potrošnikov.

Več informacij vam lahko ponudi EU pisarna Inštituta Integra v Velenju na T: 059/037-103. Lahko nas obiščete tudi osebno na Prešernovi 8 v 1. nadstropju.