Božični dan za otroke

Območna obrtna zbornica Velenje je v Vili Bianci pripravila božični dan za otroke in vnuke članov zbornice. Boštjan Oder je s kamišibajem otrokom prikazal štiri pravljice, nato pa jih je zabavala in obdarila palčica Pomagalčica.
Sekretarka zbornice Maša Ipavic je dejala, da so s tem dogodkom želeli spomniti, da prihajajo mlajše generacije in da je zagotovo med otroki tudi nekaj tistih, ki se bodo čez leta odločali za obrtniški poklic, hkrati pa s takimi dogodki utrjujejo vezi med člani in zbornico.
Maša Ipavic ocenjuje, da je bilo vzdušje na Območni obrtni zbornici letos pozitivno, ker so končno zadihali po dveh letih omejitev zaradi korone, na drugi strani pa že tudi napeto, saj prihajajo za obrtnike, podjetnike težki časi. »Težave se pojavljajo na svetovnem nivoju, zato so težke razmere za celotno gospodarstvo. Število članstva v zbornici že nekaj let ohranjamo na istem nivoju, kar je dobro, saj so bili obrtniki v težki finančni situaciji in to, da plačujejo še članarino zbornici, je dodaten izdatek. Veseli smo, da ohranjamo številko 300 članov; vedno ko se število zaradi naravnega odliva – upokojitve, zaprtja dejavnosti – zmanjša, pridejo mlajši člani.«
Kako je letos zbornica najbolj pomagala članom? »Letos je bilo zelo aktivno na področju gradbeništva. Več kot 60 odstotkov podjetij v treh občinah Šaleške doline je s tega področja. Letos se je iztekel rok za vpis vodij v imenik del in veliko dela smo imeli pri razlaganju, pojasnjevanju, kaj nov zakon za gradbince pomeni. V zadnjih mesecih pa je bila najbolj aktualna tematika cene električne energije.«
Na pragu novega leta si v zbornici želijo veliko pozitivne energije in »če že ne bo uspešno, si želimo, da bi ‘preživeli’ in bi obrtniki čim boljše delali v teh turbulentnih časih,« sklene Maša Ipavic.