Boris Goličnik: »Katastrofalno.«

Šoštanjski župan Boris Goličnik je s to besedo opisal stanje v šoštanjski občini v petek dopoldne. »Začelo se je včeraj zvečer, celo noč in tudi dopoldne. Sprožene so bile sirene za splošno nevarnost glede na vse klice, ki smo jih prejeli. Že ponoči smo zaradi plazov evakuirali eno družino v Florjanu, danes zjutraj še eno iz zalitega stanovanja na trgu v Šoštanju ter dve osebi v Topolšici.

Veliko je plazov, poplavljeni so objekti, vodotoki so prestopili bregove. Aktiviran je bil štab civilne zaščite, na terenu so gasilci vseh štirih PGD, preko 100 jih je. Številne ceste so neprevozne, na terenu so koncesionarji, pogodbeniki …,« našteva župan, ki ni optimističen za nadaljevanje dneva, ko so spet napovedane močnejše padavine.

»Najbolj pomembno je, da ostanemo vsi živi in zdravi, vse ostalo se bo nekako reševalo. Kljub vsej nesreči sem vesel, da imamo takšne gasilce, pripadnike civilne zaščite, izvajalce, hvaležen sem prebivalkam in prebivalcem za potrpežljivost, saj se vsega ne da naenkrat. Bomo pomagali,« je poudaril čustveno prizadet župan Občine Šoštanj.