Bobinac napovedal ohranjanje delovnih mest v Velenju

Velenje, 27. marca – Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je v torkovi seji velenjskega mestnega sveta, ob predstavitvi poslovanja Gorenja,  napovedal ohranjanje delovnih mest v Velenju.

Uvodoma je poudaril, da je družba Gorenje največje industrijsko in najbolj mednarodno, medkulturno, podjetje v Sloveniji. Je med največjimi izvozniki in zaposlovalci v državi, ki uspešno konkurira z največjimi giganti v panogi in ima široko razvejano prodajno mrežo. Bobinac je mestnim svetnikom spregovoril tudi o razlogih za iskanje strateškega partnerja. Med glavnimi razlogi je opredelil rast zaposlovanja, zagotavljanje stroškovne učinkovitosti in večje moči blagovne znamke Gorenje, dostop do najpomembnejših distribucijskih kanalov ter pospeševanje produktnih inovacij in poslovne digitalizacije.

Velenjski župan Bojan Kontič je to izjavo označil za optimistično. Zanj to tudi pomeni možnost širitve proizvodnje, kar je za občino pri rabi prostora pomembna informacija.

 V Velenju si po Kontičevih besedah želijo delovna mesta z višjo dodatno vrednostjo, za kar je potrebno daljše časovno obdobje. Verjame pa, da bo Gorenje v lokalnem okolju še dolgo prisotno in bo tudi v prihodnje nadaljevalo z družbeno odgovornim ravnanjem.

Gorenje je sicer do 13. marca prejelo pet nezavezujočih ponudb potencialnih strateških partnerjev, ki delujejo v panogi gospodinjskih aparatov. Tri potencialne partnerje so povabili v fazo skrbnega pregleda, kar pomeni dostop do virtualne podatkovne sobe o skupini Gorenje, obisk izbranih lokacij skupine, neposredne pogovore z večjimi obstoječimi delničarji in sestanek s poslovodstvom podjetja v aprilu.