Bo Panasonic povečal lastništvo v Gorenju?

Velenje, 25. julija – Gorenje je z japonskim Panasonicom sklenilo več dokumentov, ki opredeljujejo pogoje, pod katerimi bo velenjska družba japonski korporaciji do konca septembra omogočila izvedbo skrbnega pregleda. Po tem se bo Panasonic lahko odločil za ponudbo za povečanje lastniškega deleža, vendar odločitve o tem še niso bile sprejete, so sporočili iz Gorenja.
V okviru pogojev za izvedbo skrbnega pregleda, ki so bili podpisani 13. julija, sta se Gorenje in Panasonic, ki ima v lasti 10,74 odstotka Gorenjevih delnic, dogovorila tudi o strateških usmeritvah glede prihodnje vloge Gorenja v okviru japonske skupine, če bi Panasonic s temi aktivnostmi pridobil kontrolni delež v Gorenju, so iz velenjske družbe še sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.
Panasonic je prvotni delež v Gorenju pridobil s sklenitvijo strateškega partnerstva v letu 2013, nato pa lastništvo še povečal konec leta 2015. Ob sklenitvi strateškega partnerstva z Gorenjem v 2013 se je Panasonic zavezal, da v obdobju petih let svojega deleža ne bo povečal nad 13 odstotki brez predhodnega pisnega soglasja Gorenjeve uprave in nadzornega sveta.