Bil je mož, ki je besedo dal in jo tudi držal

joze slemensekŠmartno ob Paki – V dvorani kulturnega doma v Šmartnem ob Paki je bila žalna seja šmarškega občinskega sveta, s katero so se poklonili nenadoma preminulemu svetniku Jožetu Slemenšku (SDS).

Šmarški župan Janko Kopušar je ob tej priložnosti med drugim poudaril, da se je Slemenšek za vstop v politiko odločil premišljeno in z jasnimi cilji. Izbiral in odločal se je za tisto, kar je osrečevalo njega in ljudi okoli njega. Bil je mož, ki je besedo dal in jo tudi držal. To je pričakoval tudi od vseh, ki so se z njim srečevali in sodelovali. Zato so ga neizmerno cenili in spoštovali.

Poznali so ga kot ljudskega človeka, velikega domoljuba, načelnega in pokončnega človeka z jasnim prepričanjem, ki ga ni nikoli skrival. Vedno ga je znal jasno predstaviti in argumentirano zagovarjati. Znal je prisluhniti drugim in sprejemati kompromise. Vse za izboljšanje življenjskega in delovnega okolja soobčanov. Deloval v številnih odborih in komisijah ter s svojimi predlogi in pobudami konstruktivno prispeval k skupnim odločitvam. Kopušar je še dejal, da ga bodo pri nadaljnjem delu v lokalni skupnosti močno pogrešali.