Atletski miting v Velenju

Velenje in Novo mesto bosta osrednji prizorišči tedna slovenske atletike, s katerim bodo v Atletski zvezi Slovenije (AZS) ta teden zaključili olimpijski avgust. V Velenju se bo v sredo, 31. avgusta, ob 19. uri začela najodmevnejša atletska prireditev v Sloveniji, V Novem mestu pa bo tekmovanje v ponedeljek, 29. avgusta.

Miting v Velenju nima več licence Evropske atletske zveze (EA), tudi zaradi bistvenega zmanjšanja sredstev, ki so letos na voljo; za miting so v “najboljših časih” še pred nekaj leti porabili 70.000 evrov, letos pa bo po besedah nekdanjega direktorja strokovnega sveta AZS Martina Steinerja in enega glavnih organizatorjev mitinga “na voljo gotovo precej pod 40.000 evri”.

V okviru Pikinega festivala bo tega dne organiziran tudi 3. Pikin miting mladih s pričetkom ob 16.45, še pred tem pa se bodo najmlajši pomerili v programu otroške atletike,” je navedel Steiner.

Osrednje dogajanje, pa bo večerni atletski miting, kjer bodo nastopili atletinje in atleti iz 21 držav. Organizatorji pravijo, da bo sicer nekaj manj kvalitetnih tujcev, kot v preteklosti, pričakujejo pa večino najboljših atletov Slovenije.