Ana Roš ponovno odprla pekarno na Slovenski cesti

Foto: hisafranko.com

Ana Roš, izvrstna kulinarična mojstrica, ki se je s svojo restavracijo Hiša Franko povzpela v sam vrh svetovne gastronomije, je v oktobru odprla pekarno v Ljubljani. Hiša Franko je v letos, kot edina slovenska restavracija, prejela dve Michelinovi zvezdici. Med drugim so bile njene letošnje vizije usmerjene predvsem v ljudi. Tako se je odločila in odprla Pekarno Ana v središču slovenske prestolnice, v kateri je mogoče kupiti klasične rogljiče, čokoladno pecivo, cimetove zvitke, ajdovo piramido in jabolčne “cruffine” (fuzija med mafini in rogljiči oziroma croissanti, pecivo spominja na mafin z listnatim testom). Zaradi prevelikega povpraševanja in nenehnega pomanjkanja kruha in pekovskih izdelkov je za kratek čas zaprla svoja vrata, pred kratkim pa jih je ponovno odprla. Pekarna je povečala proizvodnjo in podaljšala delovni čas. Poleg pekarne in Hiše Franko pa ima Ana še nekaj izvrstnih restavracij oz. lokalov. Poleg bistroja v ljubljanskem Knafljevem prehodu in restavracije v luksuznem savudrijskem letovišču odpira tudi restavracijo v Trstu. Kuharski pristop v savudrijskem letovišču, ki bo odprto prihodnje leto, bo sproščen, kuhanje pa bo temeljilo na istrskih sestavinah. Restavracijo bodo odprli na 105 metrov dolgem bazenu letovišča, ki bo kot drugi najdaljši neskončni bazen na svetu ponujal razgled na Piran, Trst in Dolomite. Letovišče bo sestavljalo 55 luksuznih vil, 179 apartmajev in 18 stanov.