Ameriški vloger se bo v Celju lotil trikilogramskega burgerja

Celje, 23. julija – Znani ameriški vloger Randy Santel, ki ima na družbenih omrežjih pol milijona sledilcev, bo danes ob 19. uri v gostilni Stari pisker v Celju skušal pred kamerami v manj kot 15 minutah pojesti približno tri kilograme težak burger, imenovan Fat Joe. To tam doslej ni uspelo še nikomur, so sporočili organizatorji dogodka.

Santelu se bosta v t. i. Fat Joe Burger izzivu pridružila še Američan Magic Mitch in Steel Rod Radim s Češke. Santelov dosedanji rekord za tri kilograme težak burger je sicer 12 minut. Kako se bo izkazal v Sloveniji, bo znano drevi.

Kot so navedli organizatorji, je Randy Santel v svoji mladosti imel težave s prekomerno telesno težo, nato pa je kariero začel graditi na prehranjevanju in telesni vadbi. Postal je profesionalni bodybilder, jedec, promotor, nutricist, podjetnik, pisec, mnenjski vodja, športnik in trener. Vse to s poslanstvom, da pomaga ljudem.

Od maja do avgusta letos je Santel na turneji po Kanadi, Evropi in Aziji. Za enega svojih postankov je izbral tudi celjski Stari pisker, kjer gostom burger Fat Joe ponujajo v redni ponudbi.

Burger Fat Joe je sestavljen iz 100-gramske krušne bombetke, 1,8 kilograma govedine slovenskega porekla, 300 gramov dimljene in pečene slanine, 150 gramov sira cheddar, 70 gramov kremnega sirnega namaza s hišno omako, 100 gramov zelenjave, 150 gramov pečenega krompirčka, šest kosov čebulnih obročkov in 50 gramov omake. Burger Fat Joe, sestavljen iz desetih mesnih polpet, sicer dobi gost Starega piskra brezplačno, če ga poje v 30 minutah.

Kot so še sporočili organizatorji, podvige, kot je drevišnji v Celju, objavljajo oziroma spremljajo.