Alya za žrtve poplav s koncertom zbrala več kot 65.000 evrov

V avgustovskih poplavah je bila močno prizadeta tudi Zgornja Savinjska dolina, od koder prihaja tudi pevka Alya. Čeprav njena domača hiša ni bila prizadeta, je takoj stopila v akcijo in začela pripravljati veliki dobrodelni koncert. Ta je tako potekal pretekli četrtek v njenem domačem Mozirju. Dvorana pa je bila polna do čisto zadnjega sedeža. Na koncu pa je bilo za dobrodelni sklad zbranih več kot 65 tisoč materialnih in denarnih sredstev.

“Zapisali smo res lepo zgodbo in pokazali, da skupaj zmoremo res veliko, da nam je mar za sočloveka da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Iskrena hvala vsem, ki ste bili pri tem projektu, nastopajočim, sponzorjem in vam dragi moji. Najboljši del. Od sponzorskih sredstev se je nabralo več kot 30 tisoč evrov, od kart in občine 35.906,24 evrov. Sem pa na vhodu pristavila tudi škatlo za dobrodelne prispevke za naše gasilce, ki so se v času poplav nesebično razdajali, zbralo se je okoli 1300 evrov. Kaj naj še rečem! Hvala za vaše dobre srčke, družinam to res velik pomeni,” je pevka zapisala na družbenem omrežju.

Alyi so se na odru sicer pridružili številni glasbeni kolegi. Večer je povezovala Martina Švab, na odru pa so z glasbo navduševali tudi Modrijani, Kvatropirci, Manca Špik, Erosi, Sara Lamprečnik in drugi. Kot presenečenje večera pa se je pevki na odru pridružil tudi Jan Plestenjak.