Advent v Šoštanju

Kristjani z današnjo prvo adventno nedeljo začenjajo adventni čas, ki zanje predstavlja čas pričakovanja in priprave na božič, dan Jezusovega rojstva. Hkrati se z adventom začenja novo cerkveno leto. Po cerkvah in mnogih domovih so pripravili adventne vence, na katerih bodo vsak teden prižgali po eno dodatno od štirih sveč.

Turistično olepševalno društvo Šoštanj tradicionalno prvo adventno nedeljo obeležili s prireditvijo Advent v Šoštanju. Danes bodo ključarji devetih podružničnih cerkva ob zvokih adventnih pesmi v izvedbi mešanega pevskega zbora Svoboda Šoštanj doma spletene vence s pripadajočo simboliko, dvignili nad Trg bratov Mravljakov. Dekan Jože Pribožič bo opravil obred blagoslovitve vencev, župan Darko Menih pa bo vsem izrekel popotnico v čas miru in povezanosti ter simbolično prižgal prvo svečko na vencu.

Danes pa se izteka Adventna pravljica na dvorcu Gutenbuchel, sicer prvi v nizu dogodkov prazničnega vzdušja v Občini Šoštanj. Če tega še niste storili, imate še danes priložnost uživati v praznični podobi dvorca.