7val Intervjuji: od predsednice republike in predsednika UEFA do umetne inteligence

Aleksander Ceferin predsednik Uefa intervjuji

V uredništvu Primorskih novic so izdali zajetno publikacijo 7val Intervjuji, ki na 100 straneh prinaša intervjuje s 14 izpostavljenimi osebnostmi z vseh področij družbenega delovanja, za nameček pa še intervju z generatorjem umetne inteligence Chat GPT, ki se je predstavil v »prvi osebi«.

Ponudba Primorskih novic za poletno branje je zelo raznovrstna in ponuja širok šopek razmislekov. »V prvi vrsti skozi razmišljanja naših sogovornikov, a tudi kot naš razmislek, koga pocukati za misel in besedo v teh hitro spreminjajočih se časih, ki so prežeti tako rekoč z vsem: z vojno in s trpljenjem, z obiljem in s pomanjkanjem, z dobrim in egoističnim sprenevedanjem, s svetovljansko odprtostjo in provincionalno zatohlostjo,« v uvodniku k izdaji poudarja njen urednik Sašo Dravinec.

7val Intervjuji je zbirka številnih zgodb, relevantnih stališč, mnenj in presenetljivih izkušenj ljudi, ki imajo kaj povedati. »Katerih glas zaradi narave njihovega dela seže dlje kot glas drugih. Ki so izkusili, kar ni vsakomur dano ali usojeno. Ljudi, katerih premislek je zakladnica našega rodu, takšnih, ki skrbijo za naš vsakdanji kruh tako dobesedno kot za duhovno rabo,« je že zapisal urednik.

Novinarkam in novinarjem Primorskih novic so se na vabilo k poglobljenemu pogovoru odzvali predsednica države Nataša Pirc Musar, predsednik UEFA Aleksander Čeferin, predsednik uprave ajdovskega Mlinotesta Danilo Kobal, uveljavljeni pisatelj Drago Jančar, nekdanji košarkar Ivo Daneu, vremenoslovec Branko Gregorčič, gledališka in filmska igralka Mojca Fatur, senatorka v rimskem parlamentu Tatjana Rojc, jezikoslovec Jože Hočevar, dobrodelka Larisa Štoka, župan Komna Erik Modic, evangeličanska duhovnica Violeta Vladimira Mesarič, kuharski mojster Uroš Fakuč in pravljičarka Anja Štefan. Zadnji v nizu intervjujev je pogovor z generatorjem umetne inteligence Chat GPT, ki se je z odgovori na natančna vprašanja predstavil, obenem pa tudi način svojega delovanja.

Revija 7val Intervjuji je od četrtka, 15. junija, naprodaj na prodajnih mestih po vsej Sloveniji.