Policisti so imeli največ dela na področju prometne varnosti

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 211 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24. urah so obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj se je začela nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden, bodi previden. Akcijo izvajata Agencija za varnost prometa in Policija v sodelovanju z Zvezo ZŠAM Slovenije.

V času preventivne akcije bodo policisti preverjali spoštovanje predpisov pri pešcih (uporaba odsevnih teles, varno prečkanje vozišč, pravilna stran hoje) in voznikih motornih vozil. Pri slednjih bodo pozorni zlasti na kršitve, kot sta izsiljevanje prednosti pešcem na zaznamovanih prehodih za pešce in neprilagojena hitrost vožnje.

Kriminaliteta

Na Vodnikovi ulici v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v parkomat, kar mu ni uspelo. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem parkomata.

Na Singenski ulici v Celju je neznani storilec poškodoval osebno vozilo in lastnici povzročil za okoli 2.000 € materialne škode.

V Celju so obravnavali  še vlom v gostinski lokal. Storilca sta ukradla nekaj alkoholnih pijač, škodo sta lastnikom povzročila še s poškodovanjem okna.

Danes, okoli enih zjutraj, so bili obveščeni, da je zagorelo v stanovanjski hiši v Pernovem. Ogenj je poškodoval sobo v podstrešnem delu hiše. Na ostrešje se ni razširil. Vzrok požara še ni potrjen, prve ugotovitve ne nakazujejo tuje krivde.

Najdeno kolo

Na Policijski postaji Celje hranijo kolo znamke SCOTT Octane, belo – črno- rdeče barve, z modrim napisom in rumenim sedežem.  Kolo ima na okvirju nameščeno
manjšo zračno tlačilko.  Kdor kolo pogreša, ga lahko z dokazili o lastništvu, prevzame na Policijski postaji Celje.