V boj za polfinale z minimalnim zaostankom

foto: RK Gorenje

Rokometaši Gorenja Velenja so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala v Novem Sadu izgubili proti Vojvodini  (30:31). Na domači tekmi v Rdeči dvorani (25. marca) bodo v boju za najboljše štiri lovili zadetek zaostanka. 

Izbranci Zorana Jovičića so uvodoma prevzeli pobudo in si priigrali nekaj zadetkov prednosti. V dvajseti minuti so povedli že s šestimi goli naskoka (13 : 7), nato pa popustili in tekmeci so svoj zaostanek do odmora prepolovili (14 : 17).

Domačini so v drugem polčasu izkoristili nezbranost nasprotnikov in že v uvodnih minutah drugega dela poskrbeli za izenačenje (17 : 17). Velik del drugega polčasa so uspešno držali stik z Velenjčani, ki so sicer večkrat povedli tudi s tremi goli prednosti, a v končnici tekme ostali praznih rok (30:31).

Urban Pipp, rokometaš RK Gorenje Velenje :“Začeli smo zelo dobro in hitro povedli za par zadetkov. Prednost treh zadetkov smo dolgo držali. Proti koncu tekme se nam je poznala utrujenost in kratka klop. Domačini so se nam počasi približevali, na koncu dosegli zadetek v zadnji sekundi. Na prvi tekmi smo žal izgubili, ampak je zaostanek še ulovljiv.”

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje:
“Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj ima Vojvodino širino, moč in izkušene igralce. Nismo imeli veliko časa za pripravo, saj smo v sredo igrali proti Celju. Za nami je samo prvi polčas, še vedno je vse odprto. Čaka nas še ena težka tekma v Velenju na katero se moramo pripraviti.”