30 tisočakov za podjetništvo

Šoštanj – Vodstvo Občine Šoštanj se zaveda pomena podjetništva za razvoj lokalne skupnosti. Pred tremi leti so v proračunu prvič zagotovili postavko za sofinanciranje razvoja podjetništva in malega gospodarstva in naleteli na dober odziv. »Odzvalo se je 20 samostojnih podjetnikov in obrtnikov. Zavedamo se, da bi bilo dobro, da bi lahko zagotovili v te namene več sredstev, a žal za zdaj to ni možno,« pravi direktor občinske uprave Drago Koren.
Letos so v te namene zagotovili 30 tisoč evrov, višina sredstev, ki jih bodo sofinancirali posameznikom, pa bo odvisna od števila prijavljenih. »Sredstva so v prvi vrsti namenjena novim zaposlitvam in seveda tudi samozaposlitvam, seveda pa tudi naložbam,« dodaja Koren. Letos so za prijavo na razpis določili daljše časovno obdobje (do 8. oktobra), tako da bodo imeli interesenti dovolj časa, da zberejo vso potrebno dokumentacijo. Prijavijo se lahko interesenti, ki opravljajo svojo dejavnost v občini Šoštanj, ne smejo imeti dolgov do države in občine (tudi do javnih občinskih zavodov ne), prav tako pa ne smejo biti v postopkih stečaja, likvidacije ali prisilne poravnave.
»Naša dosedanja vlaganja so obrodila sadove, v Šoštanju se lahko pohvalimo s kar nekaj novimi malimi podjetniki in obrtniki, med njimi je tudi veliko samozaposlenih, ki dobro poslujejo. Prepričan sem, da bodo tudi letošnja proračunska sredstva, ki jih namenjamo za to, obrodila sadove,« je optimističen Drago Koren.