27. september – Svetovni dan turizma

Zavod za turizem Šaleške doline tudi letos tradicionalno slavi turistični praznik in pripravlja brezplačne aktivnosti v okviru svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra. Letošnja tema je “Ponoven premislek o turizmu”, ki posebej poudarja združevanje ustanov, od vlad in podjetij do lokalnih skupnosti za bolj trajnostno vključujoč turizem.

Svetovni dan turizma bomo v Šaleški dolini obeležili z brezplačnim senzoričnim vodenim ogledom mestnega središča Velenja. Poleg vseh uporabnih informacij in zanimivosti, vam bo vodnik mesto predstavil na poseben, drugačen način. Na vsaki točki ogleda boste mesto spoznavali z vonjem, tipom, vidom, okusom in sluhom. Vodenje je prilagojeno slabovidnim in slepim kot tudi gibalno oviranim, naglušnim in gluhim ter ostalim osebam z raznimi omejitvami.

Zbirno mesto bo v torek, 27. septembra, ob 16. uri, pred Vilo Bianca. Število oseb je omejeno na 15. Obvezne prijave na tel. št. 03 8961 715 ali na e-mail turizem@velenje.si.

Ob Svetovnem dnevu turizma lahko v Občini Šoštanj med 10. in 16. uro obiščete Vilo Mayer s stalnimi zbirkami kiparja Ivana Napotnika, med 9. in 17. uro pa Muzej Usnjarstva na Slovenskem in spoznate razvoj usnjarske obrti ter 210-letno tradicijo usnjarstva v Šoštanju.

Vse enote Muzeja Velenje bodo ob Svetovnem dnevu turizma za ogled obiskovalcev na voljo brezplačno.