Rudar do neodločenega izida

Kidričevo, 3. avgusta – Nekdanji kapetan Rudarja Jani Žilnik, ki je pred kratkim na vročem Rudarjevem trenerskem stolčku zamenjal Almirja Sulejmanovića, je prvi krst prestal uspešno.  Aluminij in Rudar Velenje sta se v 4. krogu prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem razšla z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Aluminij je tako še vedno eno od neporaženih moštev v ligi, a se je gotovo nadejal zmage proti, zaradi poškodb in kartonov, oslabljenemu tekmecu. Tokrat je naletel na kljub temu čvrstega Rudarja, ki mu zmage ni privoščil.

Bolj zagnani so bili sicer domačini, ki so se za prizadevanja z golom nagradili v 23. minuti. Takšen je bil potem tudi rezultat prvega polčasa.

V drugem polčasu je za izenačenje v 59. minuti poskrbel Rijad Kobiljar, ki je žogo z roba kazenskega prostora  s pravim evrogolom poslal v desni kot vratnice in prečke domačih vrat.

Igralci Aluminija so bili še naprej nevarni, a se je vratar Rudarja Tomaž Stopajnik nekajkrat izkazal z lepimi posredovanji, in rezultat je ostal nespremenjen.

V naslednjem, 5. krogu, v nedeljo, 11., avgusta, bo Rudar ob 21.10 v Velenju pričakal ljubljansko Olimpijo.