Rudar imel priložnost, a padel

Kranj, 27. julija – Nogometaši kranjskega Triglava so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:2 (2:1). Čeprav Gorenjci v dosedanjih dvobojih niso imeli prav veliko uspeha proti Velenjčanom, saj so na 30 prvoligaških tekmah dobili zgolj pet obračunov, pa so tokrat povečali zbirko zmag .

Velenjčani, ki so se v Kranju veselili kar devetkrat, so tudi tokrat kar dolgo držali korak z domačini, a na koncu sta se jim le poznala dva rdeča kartona. Triglav se je z drugo zmago povzpel pod vrh lestvice, Rudar pa po dveh remijih in porazu ostaja pri dveh točkah.

Po 45 minutah so bili v vodstvu domači. Povedli pa so v 22. minuti, v 40. minuti, pa unovčil najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil David Kašnik, ki je dobil tudi rdeči karton. Kljub temu je Leon Črnčič  z glavo zadel za 2:1.  V nadaljevanju so knapi kljub igralcu manj so izenačili v 55. minuti, ko je po podaji Dominika Radića sam proti golu stekel Tučić in na koncu matiral še Čadeža. V 68. minuti pa so Velenjčani doživeli nov hud udarec, saj je Škoflek dobil svoj drugi rumeni karton, tako da je na igrišču ostala le deveterica gostov. To so domačini izkoristili in na koncu zmagali z rezultatom 3:2.  Škoda, da Rudar ni dobil te tekme, saj je bil Triglav zrel za poraz. Igralci bodo morali igrati bolj zbrano, saj takšnih priložnosti v prvenstvu ni veliko.

Strelci: 1:0 Majcen (22.), 2:0 Majcen (40./11 m), 2:1 Črnčič (45.), 2:2 Tučić (55.), 3:2 Tijanić (78.).

Velenjčani bodo v soboto v 4. krogu gostovali v Kidričevem.