Zasebnost in pravice

Soglasje za obdelovanje osebnih podatkov in pravice obiskovalcev

S pošiljanjem sporočila preko kontaktnega obrazca oz. obrazca za naročnino in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) prostovoljno dajemo izrecno privolitev, da lahko podjetje Naš čas d.o.o., kot upravljavec, osebne podatke, pridobljene pri sklenitvi naročnine ali s pomočjo kontaktnega obrazca, zbira in obdeluje:

  • z namenom izvedbe naročniškega razmerja in nas po e-pošti ali telefonu kontaktira v zvezi z nakupom/dostavo,
  • z namenom objave časopisnega prispevka v mediju Naš čas, kjer nas upravljalec lahko kontaktira za dodatne informacije v zvezi s poslanim gradivom.

S pošiljanjem svojih podatkov in s tem s strinjanjem z navedenimi pogoji potrjujemo, da smo seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki in da imamo skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) pravico, da:

  • zahtevamo dostop do osebnih podatkov,
  • zahtevamo popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z nami, in da imamo pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov,
  • soglasje kadarkoli prekličemo z obvestilom po elektronski pošti,
  • pri informacijskem pooblaščencu vložimo pritožbo.

S strinjanjem pogojev pri sklenitvi ali pošiljanju sporočila oz. gradiva potrjujemo, da smo seznanjeni tudi s tem:

  • da bo upravljavec navedene osebne podatke obdeloval izključno za zgoraj navedene namene, dokler tega ne prekličemo,
  • da na podlagi posredovanih podatkov ne poteka avtomatizirano sprejemanje odločitev,
  • da se osebni podatki hranijo do preklica.

E-poštna sporočila in  naročila, pridobljena pred 28.5.2018, se shranjujejo z namenom dokazila o informacijah ali nakupih za primer pravnega spora in se hranijo tako dolgo kot to veleva zakon.

Avtorska vsebina

Dokumenti in vsebine na spletnih straneh so avtorsko delo in so predmet avtorske zaščite oziroma druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Uporabnikom je dovoljeno uporabljati objavljene vsebine izključno v osebne in nekomercialne namene in še to le v enem, osebnem izvodu. Dokumenti in vsebine, objavljeni na teh spletnih straneh, se ne smejo kopirati, prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Zasebni uporabniki smejo na svojih profilih družabnih omrežij deliti povezavo na naše spletne strani.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Naš čas d.o.o., skladno z določbo 3. odstavka 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Ur. L. RS, št. 81/2015; ZiSRPS) svoje stranke obvešča, da za reševanje potrošniškega spora ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS).

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko obiščete spletno mesto.

Kako upravljati s piškotki?

V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate.

Odločitev, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi, je povsem vaša. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate, spreminjate oz. blokirate sprejem vseh piškotkov na internetu v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Za informacije o nastavitvah piškotkov obiščite spletno stran brskalnika, ki ga uporabljate.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj?

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. To so le nujni piškotki za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Tudi IP naslova ne.