Za knape Triglav ni bil previsok

Kranj – Velenjčani so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali Triglav z 1:2 (0:1) in prekinili niz štirih porazov. Kljub temu  ostajajo na zadnjem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot predzadnje Krško.

Kranjčani in Velenjčani so v prvem polčasu prikazali bolj ali manj enakovredno igro, po 45 minutah pa so bili bolj zadovoljni v taboru gostov, saj so povedli v 29. minuti. Eden domačih nogometašev je v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Damjan Trifković. Knapi so imeli obetavno akcijo tudi v 35. minuti, ko je povsem osamljen do žoge v kazenskem prostoru prišel Nejc Pušnik, a jo je slabo zadel.

V uvodu drugega polčasa so najprej pritisnili Velenjčani, Leon Črnčič je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj, v 53. minuti pa so domači izenačili, potem ko je Marko Gajić zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Josip Tomašević s prekrškom nad Denijem Jurićem.

V 54. minuti so imeli Velenjčani novo lepo priložnost, ko je Klemen Bolha zgrešil s šestih metrov, v 64. minuti pa so izbranci Marjana Pušnika znova povedli. Po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Trifković, je bil v skoku najvišji Pušnik in poskrbel za vodstvo Rudarja.

Prednost bi kaj lahko povišal Dominik Radić v 73. minuti, ko je ostal sam dobrih deset metrov od gola, a malce z desne strani zadel nasprotno vratnico. Radić je imel še eno priložnost v sodniškem dodatku, a je bil Luka Čadež na mestu.

Velenjčani bodo v naslednjem krogu gostovali v Mariboru.