Za Janjo ni ovir

Lozana, 7. julija – Športna plezalka Janja Garnbret je zmagala na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v kantonu Vaud v Švici. Dvajsetletnica je bila najboljša že v kvalifikacijah in polfinalu, v finalu pa je z najvišjo višino smeri potrdila še sedmo zmago za neprekinjen letošnji niz zmag v svetovnem pokalu.

“To je kar noro, da sem lahko nadaljevala s takšnim nizom, kot sem končala balvansko sezono. Nisem vedela, kaj naj pričakujem na prvi tekmi sezone v težavnosti. Med Vailom in Villarsom je bilo nekaj časa, ki sem ga seveda posvetila treningu težavnosti in plezanju dolgih smeri. Sem samo uživala in je vse šlo odlično,” je bila s še četrto zmago v Villarsu zadovoljna najboljša slovenska športna plezalka.

V finalu je kar sedem finalistk padlo na istem oprimku. Ta pa ni predstavljal težav za nepremagljivo Janjo.

“Finalna smer moram reči, da je bila obupna. Postavljavci so naredili ogromno napako, da so postavili tak gib, na katerem je padlo sedem finalistk. Meni ta gib niti ni bil tako težek, mi je pa bil zelo težek naslednji gib. Bi si želela drugačno smer.,” je opisala dogajanje v finalu.

“Vedno rečem, da je treba uživati. Ker če ne uživaš, delaš nekaj narobe. Jaz bom samo rekla, da bom tudi vnaprej tako uživala in da bom tudi v Chamonixu tako uživala, kot sem uživala v Villarsu in potem upala na najboljši rezultat,” pa je pred naslednjo preizkušnjo svetovnega pokala konec prihodnjega tedna še dejala Janja Garnbret.