Velenjsko jezero bo spet pljuskalo

Velenje – Pljusk v letošnje poletje na Velenjski plaži bo tudi tokrat atraktiven. Ponovitev lanskega uspešnega vodnega spektakla, bo v soboto, 23. junija, potekala v okviru Skoka v poletje. Dogodek bodo popestrili ekstremni športniki, ki se bodo pognali po skakalnici in zablesteli v zraku, seveda pa takšno uživanje ni namenjeno le njim, dogodek je  namreč primeren za vse generacije.

Tokrat bo celotno dogajanje še bolj atraktivno, že kar spektakularno. Za to bodo letos poskrbeli skejterji, rolkarji, kolesarji s kolesi BMX, in še marsikdo drug, ki se bo na Pljusku na Velenjski plaži spustil po skakalnici in pljusknil v vodo. Suhi del skakalnice ob gladini jezera bo tako namenjen ekstremnim skokom v vodo, ki bodo skušali žirijo znanih obrazov prepričati, da je njihov skok najatraktivnejši.

Že lansko leto smo lahko v zraku videli izjemne poteze, ki se jih ne bi sramovali tudi tisti najboljši športniki, ki se predstavljajo na športnih prireditvah X-Games. Letos lahko na Velenjskem jezeru pričakujemo še večji obisk in še več junakov, ki bodo popestrili soboto.

Da pa ne bosta dogodek in skakalnica zastrašujoča, bo poskrbel tudi »mokri« del skakalnice, po katerem se bodo lahko v vodo pognali navdušenci nad adrenalinom vseh starosti.

Na Velenjski plaži se bodo gledalcem predstavil tudi člani svetovno znane skupine Dunking Devils ter člani Urban Roofa, v žiriji, ki bo ocenjevala najbolj atraktivne skoke, pa bodo sedeli Tim Kevin Ravnjak, Gloria Kotnik in Timotej Lampe Ignjić.

Dan bo sklenil koncert skupine Šank Rock, ki ga omogoča Gorenje Group, kot predskupina pa bo na oder stopila velenjska skupina Klinični testiranci.

Pljusk na Velenjski plaži tudi letos poteka v okviru otvoritvenih dogodkov Velenjske plaže – Skoka v poletje, ki ga v sodelovanju z Zavodom za turizem organizira Mestna občina Velenje.