Velenjčani v finale

Velenje – Rokometaši Gorenja Velenja so danes odigrali tekmo četrtine finala Pokala Slovenije. V domači Rdeči dvorani so bili Velenjčani s 30:26 boljši od Koprčanov in si s tem priigrali vozovnico za finalni turnir najboljše četverice.

Domači so tekmo začeli dobro, čvrsto in agresivno, a so v začetnih minutah vseeno prevladovali gostje. Prvič na tekmi so Velenjčani s +2 povedli v 16. minuti. Na polčas sta se ekipi odpravili pri rezultatu 15:12.

Ob začetku drugega dela je prišlo do menjave v vratih Gorenja Velenja. Emirja Taletovića je med vratnicama zamenjal Miljan Vujović. Gostje so tudi na začetku drugega polčasa uspešno lovili korak z Velenjčani. V 42. minuti so se Koprčani približali na le zadetek zaostanka (19:18). Nato pa se je dobri obrambi velenjskih os pridružila tudi boljša igra v napadu in po zadetku Matica Verdnika so domači v 45. minuti ponovno vodili s +3 (22:19). Čeprav so gostje še skušali najti priključek, so črno-rumeni tekmo mirno pripeljali do konca in v domači dvorani slavili s 30:26.

Preostali četrtfinalni dvoboji so na sporedu v sredo, 13. marca.