V počitniških programih MZPM Velenje še nekaj prostih mest

Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje še vedno zbirajo prijave za počitniške aktivnosti, ki bodo v Vili Rožle potekale od ponedeljka, 18. februarja, do petka, 22. februarja. Prostor še imajo v celotedenski brezplačni delavnici Gledališče za poredne mulčke, ki jo bo vodil Boštjan Oder. Tudi v drugi skupini KNEDdlovih kuharskih delavnic, ki bodo v torek od 12. do 14. ure, vodil pa jih bo znani chef Danilo Ivanuša, je še nekaj prostih mest. Prijave zbirajo preko telefona in elektronske pošte mzpm.velenje@vilarozle.si.

Za večino počitniških aktivnosti se ni treba prijaviti, saj bodo počitniške ustvarjalnice in družabne igre vsako dopoldne potekale od 10. do najmanj 13. ure. V ponedeljek bodo otroci spoznavali lepopisje in z vizažistko Barbaro Hren osvajali znanje poslikave telesa, v torek bodo izdelovali pustne maske, v sredo bo dopoldne minilo v znamenju lutk, ki jih bodo mladi ustvarjalci ne le spoznali, ampak tudi izdelovali. V četrtek ob 10. uri bodo gostili Muzej Velenje ter Taekwon-do in Kickboks klub Skala Velenje. Mladi bodo s pomočjo trenerjev in mladih športnikov spoznavali to borilno veščino, s pomočjo kustosov muzeja pa 20-letno zgodovino kluba. V petek bodo pripravili pestro zabavo ob koncu počitnic, za katero bodo dobrote otroci pripravili sami v kuhinji Vile Rožle. Ob 12. uri bo na ogled tudi zaključna produkcija udeležencev gledališke delavnice, ki bo sicer potekala vse počitniške dni od 11. do 13. ure.

V goste pa so na MZPM Velenje ponovno povabili tudi Male ustvarjalce iz Maribora, ki bodo tokrat izvajali delavnici Lego robotike za začetnike in tiste, ki so malo starejši in bolj izkušeni. V skupini, ki bo v  zabavni svet lego kock in robotike vstopila v sredo ob 9. uri, je še nekaj prostih mest, saj so zaradi bolezni otrok prejeli nekaj odpovedi. .