Še en poklon Napotniku

Šoštanj – V Vili Mayer v Šoštanju bodo v torek, 27. novembra, ob 17. uri predstavili publikacijo o Napotnikovi galeriji, ki jo je pripravila sodelavka Muzeja Velenje Barbara Drev.

Publikacija, izdana ob 55. obletnici ustanovitve Napotnikove galerije v Osnovni šoli Bibe Röcka Šoštanj, je rezultat raziskovalnega dela, ki je predstavljalo tudi osnovo za razglasitev umetniške zbirke Napotnikove galerije za kulturni spomenik lokalnega pomena. Skupaj s katalogom Stalna zbirka Napotnikove galerije, ki ga je leta 2007 izdal Zavod za kulturo Šoštanj, predstavlja zaokroženo celoto aktualnega popisa umetniške zbirke.

Predstavitvi publikacije bo ob 18. uri v prostorih Vrtca Šoštanj sledilo odprtje stalne razstave umetniških del Napotnikove galerije.

Z odprtjem stalne razstave izbranih umetniških del Napotnikove galerije (izbor je opravila muzejska svetnica Galerije Velenje mag. Milena Koren Božiček) v Vrtcu Šoštanj, bo javnosti na ogled večji del zbirke galerije. Druga dela so na ogled v Osnovni šoli Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj ter v Spominskem parku pred njo, v Vili Mayer, upravnih prostorih Občine Šoštanj, šoštanjski knjižnici ter na šoštanjskem Trgu bratov Mravljakov.