Rudar si je dal duška

Kranj, 13. aprila – Nogometaši kranjskega Triglava so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 0:4 (0:2).

V Kranju sta se srečali ekipi, ki sta v prejšnjem krogu doživeli visoka poraza. Velenjčani so proti Celjanom izgubili z 0:3, Kranjčani pa so se iz Domžal vrnili s pol ducata zadetkov v mreži. V pomembnem obračunu v boju za izognitev predzadnjemu (in zadnjemu) mestu so bili boljši knapi, ki so še tretjič v sezoni premagali Gorenjce, hkrati pa vpisali svojo prvo zmago po štirih tekmah.

Velenjčani, ki so igrali brez kaznovanega Damjana Trifkovića, so po mirnejšem začetku povedli v 13. minuti, ko je Žiga Škoflek dobil žogo na desnem robu kazenskega prostora, nato pa prodiral proti sredini, od koder je tudi sprožil, žoga pa se je od leve vratnice odbila čez golovo črto.

Sledila je bolj zavzeta igra domačih, toda v trenutkih kranjske premoči so gosti podvojili prednost, v 42. minuti so izpeljali protinapad, na koncu je Milan Tučić podal z leve, na drugi vratnici pa je žogo v mrežo pospravil Škoflek za svoj šesti gol sezone.

Nov žebelj v Triglavovo krsto je zabil Tučić, potem ko je v 51. minuti unovčil dolgo podajo Leona Črnčiča za svoj deseti gol sezone. Tudi v naslednjih trenutkih so bili nevarnejši gosti, od 68. minute, ko je bil po drugem rumenem kartonu izključen domači igralec, pa so predvsem nadzorovali potek tekme, imeli še nekaj obetavnih akcij, že v sodniškem dodatku pa je za še slabši dan Triglava poskrbel Kumer, ki je po kotu in strelu Roberta Pušaverja žogo preusmeril v svojo mrežo.

Po tem krogu so se rudarji nekoliko odlepili od dna in gredo lahko malce bolj mirni v naslednji krog, ko jih čaka težek, čeprav nekoliko uspavan nasprotnik.

Velenjčani bodo v 28. krogu v soboto gostovali v Mariboru.