Policija opravlja poostren nadzor

Policisti so včeraj na relaciji Medlog – Celje – Laško – Rimske Toplice – Zidani most – Vrhovo, opravljali večurni nadzor hitrosti po metodologiji VERIGA.

Zaznali so 69 cestnoprometnih kršitev, zaradi katerih so v enem primeru podali obdolžilni predlog, v enem primeru tujcu izrekli globo na kraju ter izdali 67 plačilnih nalogov.

Obdolžilni predlog so podali zoper 20-letnega voznika začetnika, ki je v Celju, v naselju, vozil s hitrostjo 91 km/h. Odvzeli so mu tudi vozniško dovoljenje.

Alkoholiziran in nedostojen

V Celju je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola, z 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, povzročil prometno nesrečo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili.

V Celju je voznik osebnega vozila storil več cestnoprometnih prekrškov in na znake policistov ni ustavil. Ko so ga dobili, je opravil preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je imel 1.14 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom alkotesta, so mu odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil in se začel nedostojno vesti do policistov in se upirati postopku, zaradi česar so uporabili prisilna sredstva. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Sledi obdolžilni predlog.

Na Celjskem več nesreč

Tovrstne poostrene nadzore bodo zaradi poslabšanja prometne varnosti vsakodnevno izvajali na najbolj kritičnih cestah in odsekih. Stanje varnosti cestnega prometa se je letos na območju Policijske uprave Celje namreč izredno poslabšalo. V dobrem tednu so v prometnih nesrečah umrli trije ljudje – pešec ter voznik in voznica osebnega vozila.

Zelo pozorni bodo tudi na uporabo mobilnih telefonov med vožnjo. Mnogi vozniki se žal premalo zavedajo, da uporaba mobilnega telefona za volanom bistveno zmanjša njihovo zbranost. Zaradi tega lahko spregledajo pomembno prometno signalizacijo in se prepočasi odzovejo na nepredvidljive razmere na cesti. Takšne okoliščine lahko povzročijo hudo prometno nesrečo.