Po neurju pomoč iz vse Slovenije

Na pomoč gasilcem Bele krajine, kjer je pravo opustošenje naredilo zadnje slabo vreme, so v nedeljo s konvojem gasilskih vozil krenili prostovoljni
gasilci različnih gasilskih društev. Prišli so gasilci iz osrednje Slovenije, okolice Karlovca, Gorenjske, Savinjske doline, Posavja in Dolenjske. V prizadete kraje se je tako pripeljalo še okoli tisoč gasilcev. Med njimi so bili tudi gasilci iz Žalca, Mozirja in Velenja. Vso nedeljo je iz teh treh krajev pomagalo 62 gasilcev z osmimi vozili ter z enim gasilskim vozilom z avtolestvijo.

Prostovoljni prispevki

Rdeči križ opozarja, da je petkovo neurje s točo marsikoga pahnilo v veliko stisko, ki je brez pomoči ne bo zmogel razrešiti, zato je že začel zbirati prostovoljne finančne prispevke za prizadete družine in posameznike. Fizične in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo “UJMA 2018” nakažejo na transakcijski račun Rdečega križa Slovenije pri SKB banki št. SI56 0310 0111 1122 296 s sklicem 00 96875 in kodo namena CHAR. Pomagati je mogoče tudi s poslanim kratkim sporočilom SMS na številko 1919 v omrežjih operaterjev Telekom Slovenije, A1, Telemach in T2. Ključna beseda UJMA pomeni donacijo en evro, ključna beseda UJMA5 pa donacijo pet evrov, so sporočili z Rdečega križa Slovenije.