Pika se slika – že 30 let

Letošnji 30. Pikin festival, ki bo od 9. do 15. septembra potekal v središču mesta, bo odlična priložnost tudi za obujanje spominov številnih generacij Pik in gusarjev na pretekle festivale, na njegov razvoj in vsebine, ki jih je ponujal. Kaj vse ste s Piko doživeli lepega, vam bodo pričarale stare fotografije, ki jih bo Festival Velenje razstavil na priložnostni jubilejni razstavi. Prijazno vas vabijo, da pobrskate po svojih albumih in še kje za slikami, ki so povezane s preteklimi Pikinimi festivali. Vaše gradivo vam bodo po razstavi vrnili.

Prepričani so, da bo ob pogledu na stare fotografije skupna ugotovitev ena sama – duh festivala ostaja enak, enako razigran in vesel, mi vsi pa, da se nismo prav nič postarali, no, morda smo malce zrasli …

Gradivo lahko prinesete ali pošljete na Festival Velenje, Titov trg 4, 3320 Velenje, lahko pa ga tudi skenirate in pošljete na pika@velenje.si. Pripišite tudi vaše ime, priimek, naslov, e-naslov, telefonsko številko in nekaj o priložnosti, ob kateri je bila fotografija posneta (tudi leto). Fotografije bodo zbirali do 20. avgusta 2019.

Vabljeni k sestavljanju foto mozaika pikastih 3 desetletij!