Ose na turnirju v Nemčiji

Foto: Jurij Kodrun

Ilsenburg – Rokometaši Gorenja konec tedna gostujejo na turnirju v Nemškem Ilsenburgu, kamor pa z ekipo ne bo odpotoval Darko Stojnić, ki bo zaradi udarca, ki ga je utrpel na zadnji pripravljalni tekmi, nekaj dni odsoten z rokometnih igrišč. Krožni napadalec velenjske ekipe ni utrpel hujših poškodb in se bo kmalu vrnil na parket.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Turnir V Nemčiji bomo izkoristili predvsem za uigravanje celotne ekipe. Zaradi postavljanja sistema igre na novo je dobrodošla vsaka tekma, ki jo odigramo v pripravljalnem obdobju. Na turnirju sodelujejo močne evropske ekipe in predstava naše ekipe na tem turnirju bo pokazala, kje na zemljevidu evropskega rokometa se trenutno nahajamo. Pred odhodom v Nemčijo in med turnirjem se ne bomo ukvarjali s tekmeci, pač pa bo glavni fokus na naši ekipi in igri, ki jo bomo pokazali na tem turnirju.«

Na turnirju, ki se bo odvijal od 10. do 12. avgusta v Nemškem Ilsenburgu, bo sodelovalo 6 ekip. Poleg Gorenja še danski TTH Holstebro ter švedski HK Malmö, močno domačo ligo pa bodo predstavljale ekipe TBV Lemgo Lippe, SC Magdeburg, ter MT Melsungen.