Mleko, med, maslo, kruh

Danes v Sloveniji obeležujemo dan slovenske hrane, ki je med drugim namenjen ozaveščanju o pomenu lokalne hrane, ohranjanja podeželja, varovanja okolja in naravnih virov ter o pomenu zajtrka za zdravo življenje. V dopoldanskih urah ga je spremljal tradicionalni slovenski zajtr. V vrtcih in šolah je več kot 260.000 otrok dan začelo s kruhom z maslom in medom, jabolkom in mlekom. Med drugim tudi otroci in učenci v vseh osnovnih šolah ter vrtcih v Šaleški dolini. V ospredju letošnjega dneva slovenske hrane so tla, ki so pomembna za pridelavo varne in kakovostne hrane. Ta so predpogoj za zdravo in varno hrano, je poudarila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. V projektu poleg Čebelarske zveze Slovenije sodelujejo še ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, za zdravje,za kulturo, okolje in prostor ter številni drugi partnerji – od podjetij do kmetij. Slednjih je kar nekaj tudi iz območja Šaleške doline.