Mladenič utonil v jezeru

Velenje  – S Policijske uprave Celje so popoldne po temeljitejši preiskavi sporočili, da je šel 22-letnik s štirimi prijatelji malo čez polnoč plavat v jezero. Skupina je nameravala zaplavati do igral na vodi nedaleč od obale. 22-letnik se je premislil in se vrnil do obale, pri čemer je z njim plaval eden od prijateljev. Ko je varno prispel na obalo jezera, se je fant, ki je z njim priplaval do obale, vrnil k prijateljem pri vodnih igralih.

Ko pa so ti čez nekaj časa priplavali nazaj na obalo, so opazili, da 22-letnika ni in so ga začeli iskati ter o tem obvestili policijo. Na kraj so takoj odšli policisti, gasilci s čolnom in potapljač ter začeli z iskanjem.

Potapljač je pogrešanega 22-letnika z območja policijske postaje Mozirje našel okoli 4. ure zjutraj mrtvega v vodi blizu obale. Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt 22-letnika izključena, je v sporočilu za javnost navedla tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin.

Do tragičnega dogodka prihaja v času, ko na Velenjskem jezeru poteka prireditev Skok v poletje, s katero uradno odpirajo kopalno sezono na Velenjski plaži. Dogajanje s koncerti in drugimi dogodki se je začelo v petek in bo trajalo ves konec tedna.

Iz Mestne občine Velenje so že dopoldne sporočili, da zaradi tragičnega dogodka odpovedujejo današnji del prireditev ob jezeru, torej tekmovalni del skokov v jezero in večerni koncert skupin Drugo Dugme in Rock Partyzani. Dogodek ob tem v občini obžalujejo in svojcem izrekajo iskreno sožalje. (STA)