Komunala Velenje letos podobno kot lani

Velenje – V Komunalnem podjetju Velenje so danes pripravili prednovoletno srečanje z novinarji. Ob tem so jih seznanili tudi s poslovanjem, ki se bo končalo podobno, kot v preteklem letu. Načrtujejo, da bodo letošnji prihodki dosegli 25 milijonov evrov. Podjetje pa bo tudi letos poslovalo s pozitivno ničlo, je povedal direktor Gašper Škarja.

Glede cene toplotne energije, ki jo je Termoelektrarna Šoštanj maja lani zvišala za 57 odstotkov na 17,25 evra za megavatno uro, je Škarja pojasnil, da jih elektrarna o novem zvišanju cen doslej ni obvestila, zato pričakuje, da bo v letu 2019 cena toplotne energije ostala nespremenjena. Ob lanskem zvišanju cen toplotne energije je velenjska komunala skupaj z velenjsko občino prebivalcem na pomoč priskočila s subvencijami. Na ta račun gospodinjstva letno prihranijo okrog 50 evrov.

Velenjska komunala je letos zaključila obnovo 50 let starega vodohrama Velenje, ki ga je začela pred tremi leti. Prav tako so povečali število vkopnih mest na pokopališču v Podkraju pri Velenju. Na tem pokopališču je letno 300 pogrebov.

Kot je dejal, 15 odstotkov omenjenih prihodkov družba ustvari na trgu, kjer ponujajo storitve čiščenja jamske vode, projektiranje, inženiring, monterska dela na vodovodu, imajo tudi lasten laboratorij.