Informativni dnevi srednjih šol

Velenje – Jutri (v četrtek) in v petek bodo potekali po Sloveniji informativni dnevi. Na njih bodo lahko bodoči dijaki in njihovi starši ter študenti pridobili prave informacije iz prve roke.

Na šolah Šolskega centra Velenje jih bodo jutri začeli ob 9. oziroma ob 11. uri, v popoldanskem času ob 15. uri na lokacijah v Domu kulture, v veliki predavalnici centrove višje strokovne šole ter na Medpodjetniškem izobraževalnem centru. V soboto bodo vse šole centra pripravile informativni dan ob 9. uri.

Za prihodnje šolsko leto so na šolskem centru razpisali 632 prostih mest za novince v 22 srednješolskih programih ter 140 mest za nadaljevanje izobraževanja v poklicno tehničnih programih. Teh imajo pet. Novost v ponudbi je nov vajeniški program – elektrikar.

Na Višji strokovni šoli Šolskega centra Velenje bodo bodoči študenti pridobili potrebne informacije jutri ob 11. in 15. uri, v soboto pa ob 9. in 10.30. V novem študijskem letu je možen vpis le v štiri programe, prostih mest v programu Komunala in varstvo okolja, v katerem so izobraževali le izredne študente, niso razpisali. Niso pa zaradi ukinitve programa zmanjšali števila vpisnih mest, ampak ostajajo na ravni tekočega študijskega leta. Za novince je predvidenih 220 mest za redni in 195 mest za izredni študij.

Na Visoki šoli za varstvo okolja Velenje že vrsto let objavijo vpis za 50 prostih mest za novince in toliko so jih predvideli tudi za prihodnje študijsko leto. Jutri (v petek) bodo informativni dan začeli ob 10., popoldne pa ob 15. uri, dan kasneje pa ob 10. uri.

Ob istem času bo potekal informativni dan tudi na Fakulteti za energetiko Univerze Maribor, ki ima sedež v Krškem, dislociran oddelek pa na Medpodjetniškem izobraževalnem centru v Velenju. Za visokošolski strokovni študijski program 1. stopnje Energetike so razpisali 70 mest za redni in 20 za izredni študij, za univerzitetni študijski program 1. stopnje Energetike pa 22 za redni študij.