Dan brezplačne pravne pomoči za vsakogar

Slovenski odvetniki bodo 19. decembra na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, nudili brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Posameznikom pa se ni potrebno predhodno prijaviti, če se bodo po brezplačno svetovanje odpravili v prostore lokalnih skupnosti ali pa na katerega od dveh ljubljanskih avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa LPP.

Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije mag. Roman Završek je ob tej priložnosti povedal, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

Odvetniška zbornica Slovenije v letošnjem letu praznuje 150-letnico organiziranega odvetništva na Slovenskem, ki jo je obeležila tudi z dvema donacijama Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in Kliniki za pediatrijo UKC Maribor v skupni višini 130 tisoč evrov.

Več informacij o sodelujočih odvetniških pisarnah najdete na www.odv-zb.si.