Kontič, Menih, Kopušar še en mandat

Na letošnjih lokalnih volitvah je glasovalo 656.289 volivcev, to je 38,58 %. Znani so že prvi nepopolni rezultati. V Ljubljani je že v prvem krogu zmagal aktualni župan Zoran Janković. V Mariboru se obeta drugi krog, v katerega sta se uvrstila Saša Arsenović in Franc Kangler, v Celju je zmagal Bojan Šrot, v Slovenj Gradcu pa bo še en krog. Sedanji župan Andrej Čas ima resnega konkurenta Tilena Kuglerja.

V Velenju je v prvem krogu zmagal sedanji župan Bojan Kontič. Druga je Suzana Kavaš, sledijo Mitja Jenko, Breda Kolar, Mihael Letonje in Jože Hribar. Zanimivi so izidi za občinski svet. Socialni Demokrati so v 33 članskem svetu zbrali 17 mandatov, SDS 6, DESuS 3, Lista Naše Velenje 2, Dobra država, SNS, SLS in NSi pa vsaka po en mandat.

V Šoštanju je zmagal Darko Menih pred Maticom Mežnarjem in Bojano Žnider. Največ mandatov je tu dobila stranka SDS in sicer 6, sledijo ji lista Borisa Goličnika s 5 mandati, po tri imajo Mladi za Šoštanj in Lista Viktorja Dreva, po enega pa NSi, DESuS in SD. V Šmartnem ob Paki bo še naprej župan Janko Kopušar, ki je premagal Matejo Ažman. Socialni demokrati so tu dobili 3 mandate. Toliko jih je dobila tudi SDS. Po dva mandata pripadata listi Natalije Zabukovnik in SLS, po eden pa DESuS in stranki SMC.

Volilna udeležba je bila v Velenju 40,72 %, v Šoštanju 52,24 %, v Šmartnem ob Paki pa 49,56 %.

Vsi podatki so še neuradni.