Prešerno ob dnevu kulture

Velenje – Sinoči je bilo v velenjskem Domu kulture prešerno. Na predvečer slovenskega kulturnega praznika so zato poskrbeli učenci in učitelji OŠ Gustava Šiliha, ki so skozi program spomnili na velikega Franceta Prešerna, potem pa skozi nastope pokazali, kaj vse zmorejo in znajo. Vse z enim samim sporočilom; kultura in umetnost veliko pomenita že osnovnošolcem.

Slavnostna govornica je bila Barbara Pokorny, direktorica Festivala Velenje, ki letos praznuje 10-letnico delovanja. V tem času so ustvarili več kot 10 tisoč dogodkov in prireditev, ki jih je obiskalo 2 milijona ljudi. Med drugim je poudarila: »Veseli me, da je vedno več ljudi, ki posvečajo svoj čas kulturi, ki jo tudi iskreno doživljajo. To se pozna tudi pri obisku naših kulturnih prireditev in odzivu nanje, ki je zavidanja vreden. V Velenju je odlično poskrbljeno za kulturne ustvarjalce in tudi za prejemnike kulturnih dobrin. V našem mestu je kultura pisana z veliko začetnico.«

 

Po osrednji občinski proslavi je velenjski župan Bojan Kontič sprejel zaposlene v kulturi in kulturne ustvarjalce. Zahvalil se jim je za vse, kar počnejo med letom, saj s svojo dejavnostjo lepšajo življenje. Druženje v Max klubu je bilo sproščeno in zabavno, za kar so poskrbeli odlični šaleški glasbeniki, za to priložnost združeni v Hiš’n band.